Bekledning

De beskrivelsene du finner her, gjelder bekledning for ansatte under merkevaren. De gjelder ikke profileringsartikler som selges.

Når bekledning skal merkes med logosymbol og benevninger skal dette trykkes direkte på tekstil i helhvit farge. Profiltypesnittet Calibre skal benyttes på all tekst. Det er ønskelig at dere velger klær av høy kvalitet og med nøytrale, helst mørke farger. Forvalternes klær bær være svarte, mørk blå eller grå, og ikke ha kontrastfarger på glidelåser eller andre detaljer.

Nasjonalparken eller verneområdets logo skal alltid plasseres på høyre bryst, mens tittel eller annen benevning skal plasseres på venstre side. Dersom jakken har egen logo på, så kan annen benevning settes på venstre arm.

For besøkssentrene settes logo for senteret på høyre side. På ryggen settes navnet på senteret på toppen, og lokalisering eller områdene det informeres om, under streken. Streken skal stå i kant med logoen på venstre side, og ikke lenger enn teksten ut mot høyre.

Det skal ikke være logo på bukser.

Størrelse

Regler for clear space (luft rundt logo) og minimumsstørrelse gjelder også når logo plasseres på bekledning.


Logoer for områder, landsbyer, besøkssentre og forvalter kan lastes ned her.

T-skjorte

Materiale: Økologisk eller resirkulert bomull. Ull eller teknisk kvalitet. Skal være miljømerket og av høy kvalitet.

Her vises oppsett for besøkssenter og nasjonalpark med inviterende budskap på rygg: «Velkommen!» med beskrivelse på størrelser av logo og skrift. Tekst på rygg og bryst skal være i Calibre semibold. Det er også mulig å variere med for eksempel å sette nasjonalparken(e) på ryggen.

Logo settes alltid på høyre bryst. Besøkssenterets egennavn eller den ansattes tittel kan settes på motsatt side, i hvitt, og uten logosymbol.

T-skjorter kan være i alle profilfargene. Her står du fritt til å velge farge.

I eksemplene ser du hvordan oppsett med flere tillhørende nasjonalparker ser ut og hvordan stedsnavn til tilhørende nasjonalpark settes opp.