Kampanje 2022-2024

Her er alt du trenger å vite om våre kampanjefilmer!

På denne siden finner du som aktør alt du trenger å vite om hvordan du kan ta i bruk disse filmene for dine verneområder.

Med denne kampanjen ønsker vi å oppnå økt bevissthet om at det er egne regelverk i verneområdene, som skiller seg fra de vanlige reglene vi har knyttet til ferdsel i norsk natur. Den fokuserer på regler som er spesielle for verneområdene, som vi vet at brytes i et visst omfang og som gjelder for en god del områder. En fellesnevner er også at dette ofte er regler som det er utfordrende å formidle.


Denne kampanjen er en felles for alle verneområder, og kan spres av alle aktører knyttet til forvaltning av verneområdene. En forutsetning for å nå fra med budskapet, er at vi alle tar i et felles tak for å spre kampanjen på sosiale medier og på egne nettsider.

Vi må også sørge for at brukerne opplever at de får svar på sine spørsmål når de klikker seg videre fra innleggene. Det betyr både at de må ledes til en side (enten norgesnasjonalparker.no eller aktørenes egne sider) men også at når de stiller direkte spørsmål under posten, så må disse besvares innen rimelig tid.

En levende kampanje!

Tanken bak denne kampanjen er at alle aktørene skal kunne bruke disse videoene når det passer for hver enkelt. I perioder med mye utfart i områdene deres kan dere velge å publisere en av filmene på Facebook eller Instagram, og det er også mulig å variere tekstene alt etter hva dere konkret ønsker å kommunisere rundt den aktuelle problematikken. Kanskje har et område utfordringer med bålbrenning i påska, og et annet med kvistknekking i fellesferien. Og kanskje har et område spesifikke utfordringer med sykling på vårparten når snøen forsvinner, eller med dronekjøring i bestemte deler av året . Her er det kun dere selv som kjenner områdene, som kan definere behovet og bruke filmene slik dere ønsker.

Men vår klare oppfordring er: bruk dem!

Her finner du de tekstene som kommer i de postene vi kommer til å publisere, og også to forslag (Færder nasjonalpark og Bymarka naturreservat) på lokale postetekster. Dette er kun forslag/utkast, dette kan dere tilpasse akkurat som dere vil. Lag gjerne lokale varianter som kommuniserer konkret mot den målgruppa dere kjenner og som trekker fram områder dere ønsker å fokusere på.

Laste ned filmene?

Her finner du lenker til nedlastbare versjoner av filmene. Disse kan brukes på nettsider og til egne innlegg på Instagram. På Facebook spres videoene ved krysspublisering og reposting, ikke ved publisering av egne innlegg. Les mer om dette over.

Filene er passordbeskyttet. Ta kontakt med merkevare@miljodir.no for å motta passord.

Om filmene

  • 1:1 er et firkantet format og egnet for SoMe.
  • 16:9 er et breddeformat og egnet for visning på en nettside eller på skjermer hos for eksempel besøkssentrene.
  • Filmen på 15 sekunder er mest egnet på SoMe, 30 sekunder på andre flater.
  • Alle filmene finnes i en versjon på nynorsk og en på nordsamisk
  • Bålfilmen og sykkelfilmen har to ulike sluttplakater med ulik natur slik at den passer til ditt område. Begge finner du i nedlastingsmappen.

Filmer til bruk på Instagram

(Format 1:1)

Filmer til bruk på fullskjerm (nettsider etc.)

(Format 16:9)

Nye SoMe-tilpassede filmer!

Disse filmene justerte vi i fjor, slik at det kommer tydelig fram i starten av filmen hva dette handler om. Denne oppbyggingen fungerer bedre på SoMe, ettersom mange nok ikke blir med videre og ser filmene, hvis de ikke umiddelbart forstår at de kan være interessante eller relevante for dem. 

Disse versjonene finnes foreløpig bare på bokmål, men vi tar sikte på å utvide med flere  språkversjoner etterhvert. De opprinnelige filmene ligger fortsatt ute i alle varianter.

Filmer til bruk på nettsider

Videoene er lagt ut på youtube, som gjør at videoene kan integreres på deres nettsider. Her finner dere linker til videoene på youtube: